Giraff söker mening

Snart är det dax för nyår och nyår betyder nyårslöften!
Dessvärre har jag helt slut på idéer för det nya året. Vad vore bra för en giraff 2009? Jag frågar er som läser, tänk er in i situationen
- Om jag vore en giraff så skulle mitt löfte 2009 vara...


vad?

God jul på er giraffer, människor, grisar, robotar och nyckelpigor

Ja nu har en ätit upp sin julmat och sitter och klappar sig på magen.
Bäst på julbordet i år?
Det var absolut acaciaträdrots-lådan (gjord på rötterna från acaciaträden alltså, traditionell rätt vid jul för oss giraffer). Långt namn, men oj så gott det var. Nu sitter flocken och jag och tittar på television och småmumsar på julgranen.
Ha en riktigt god jul mina små läsare!



Over and out.

"Sexgalen giraff hoppade mot döden"

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,58528995_852__,00.html

Det är hemskt var världen är på väg.
Det känns så nära alltihop. Det var en ur min ursprungliga flock som kände honom väl, jag hade väl träffat han någon gång så där, och nu är han död. För alltid, den stackars lilla giraffvännen. Vad han är gjort så känns det förskräckligt att jag aldrig mer kommer se honom.



R.I.P

Prosit?

Atcho!
Denna attsingens förkylning börjar gå mig på nerverna, att en alltid ska bli sjuk i vintertider.
Jag kan erkänna att jag har mig själv att skylla lite, jag har kanske inte hållit mig så varm som jag borde, men sanningen att säga är att det är så svårt att hitta vinterkläder!
Vem har inte gått i en butik och tänkt på hur svårt det är att hitta en snygg mössa. Tänk dig att du har det problemet plus två horn som sticker upp som jag-vet-inte-vad och ska jävlas och vara knöliga innanför mössan.
Jag vet vänner som bryr sig lite mer om mode än jag gör (nämner inga namn men vännen kommer från norrland kan jag säga). Hon har som motto "allt som inte bär ett märke, det kan dra till Närke" (Ja, hon har fördomar mot sydsverige och det går mig lite på nerverna). Hon har i alla fall väldiga problem med att hitta vinterkläder som hon kan ha, som dessutom tar hänsyn till hennes giraff-former.
Men att det ska vara så svårt att tillverka lite kläder som passar alla, för vill väl alla ha oavsett?  Det finns bara ett exemplar som alla ska efterlikna.
Jag ska berätta för er alla: Det är inget fel att se lite annorlunda ut, det är inget fel att ha stora öron, några fläckar här och där och stora näsborrar. Var stolt över det, precis som jag är

Men tillbaka till klädproblemet:Det största problemet är nog ändå halsuk som ni kanske förstår. Det finns inte att köpa, och vem i hela världen orkar sticka en halsduk för en två meter lång hals? Inte ens min mormor-giraff gör det, hon har ju ett antal barnbarn och har helt enkelt inte tid att sticka till allihop. Inte ens om hon börjar direkt efter julen för att producera till nästa.
Men redan som barn önskade jag mig en till min 18års dag, jag hoppas hon hinner med det. Tills dess får jag förlita mig på huskurer och hokuspokus.




Over and out. ATCHO!

God jul, här ska vi ha kul.

Jaså ni trodde inte giraffer firade jul?
Jodå, jag är glad att berätta att idag åker jag iväg till mitt hemland för att träffa min giraffmamma och resten av flocken, vi ska göra sånt man gör på jul. Äter julgranar och det. Ni vet!




Over and out.

Är jag en giraff eller en björn måntro?

Ni vet den där känslan som smyger upp ibland och får en att tveka på sin art?
T.ex som människa så kanske en börjar gräver sig ner bland jorden, börjar tugga gamla apelsinskal, helt plötsligt älskar att krypa fram i regnet och får en stark vilja av att spetsa sig själv på en metkrok och bli uppkäkad av en fisk.
Ja, just det, den känslan har väl alla mer eller mindre känt någon gång.

Samma sak händer nämligen oss giraffer ibland. För ungefär en vecka sen kände jag hur tråkigt det blev att smälta maten jag åt och hur onödigt hög kroppstemperatur jag hade. Tråkigt är ju inte roligt tänkte jag och gjorde mig av med dessa problem, men detta resulterade i att jag försatte mig själv i ide. Jag drömde söta drömmar om blåbär och honung, snarkade och hade det varmt och gott i min ihåliga trädstam. Hela världen var bortom min kontroll.

Men helt plötsligt vaknar jag av en mardröm där jag var jagad av någon snubbe med gevär för att det var björnjakt, som tur var så var det ju inte björnjakt i verkligen livet. Men det faktum att jag varit stor, tjock och haft den tråkiga färgen brun över hela kroppen gav mig en läskig känsla och fick mig att stanna upp och fundera vad jag höll på med, mitt undermedvetna ville säga mig något!
Ja, när det här händer måste vi alla ställa oss frågan, vill jag vara människa eller mask, gris eller höna, man eller mus, giraff eller björn?

Jag ställde mig frågan. Svaret var enkelt.
Jag kände att det var nog inte så roligt att vara björn och gå i vinderdvala ändå, lulla runt i skogen och skrämma små blåbärsplockare om hösten. Mycket skönare är det att vara en giraff som kan spatsera fritt på gatan.
Och även om det var skönt med en veckas sömn, så vore det ju trist om jag sov bort hela vintern, en så stor del av mitt liv. Vad skulle hända med min blogg t.ex?
Nej, nu är jag här för att stanna gott folk och nu är jag säkrare än någonsin:

Jag är en giraff, världens högsta djur, i mina bästa år. Livet är underbart.




Over and out.

Jag skola köpa mig en vän där.

Visste ni att sydösta Sveriges största köpcentrum heter Giraffen? Festligt.

Jag bad om en biljett, men det var inte rätt

Hejsan hoppsan vad jag inte skrivit här men jag har varit ute på upptäktsfärd sen sist!
Jag skulle nämligen gå på bio en dag, där utanför på en skylt stod det att hundar inte fick följa med in. Lite synd tyckte jag om dom små varelserna men pustade ändå ut över att giraffer fick gå in. Jag traskade in och jag bad om en biobiljett och lite popcorn. Vad   hon   glodde!
Hon sa "popcorn kan du få, men bio är inte till för dig giraffen". Jag frågade såklart vadhän detta då jag inte sett en enda skylt om att giraffer inte fick komma in och glutta bio. Hon sa att det var självklart och kallade på vakterna när jag envisades.
Men när dom två biffiga vakterna kom så var tydligen mina nära två ton för mycket att bära ute för två stora starka män. Dom bad mig gå ut av mig själv. Ska dom mucka med en giraff så ska det väl ändå inte sluta med att dom ber på sina bara knän tycker en! Men jag är ju faktiskt en snäll giraff så jag gick lydigt ut som dom sa, det dom inte vet bara är att väl där ute lipade jag åt dom med mina långa girafftunga. Tji fick dom!
Efter det här rekomenderar jag er människor starkt att dissa hela Sveriges bio i framtiden, då dom både kallat mig opassande och fet.



Over and out.

Godmorgon.

Nej här har jag inte tid att sitta, innan jag sticker iväg måste jag hinna borsta mina långa giraffögonfransar så dom inte trasslar ihop sig igen (Stort vardagsproblem).


Over and out.

Din alldeles egna musa: Giraffen

Giraff på svenska, vilket bra band, villet klyftigt namn!
Jag kan ju inte låta bli att känna mig lite mallig över att vara en inspirationskälla så där! Okej att dom aldrig pratat med mig, träffat mig eller att dom knappt ens vet om min existens. Men vem döper ett band till giraff på svenska om det inte hade funnits giraffer som jag i Sverige?
Jag bara frågar. No offence.

Jag skulle då rakt inte döpa ett band till The knife om det inte hade funnits något som redan heter kniv. Samma sak med Elecric president, inte en chans till det namnet om det inte redan funnits en president som var elektrisk.
(Jag tänker inte peka ut exempel och bevis på att det finns både knivar eller elektriska presidenter i verkligheten. Det är inget att förstå, det är bara att acceptera.)

Min slutsats blir: Älska mig helt enkelt. Låt mig bli din musa i allt du gör.



Over and out.

Ojojoj, vad är det människan har på halsen!?

Go'kväll.
En tanke som slog mig idag är hur lyckligt lottad jag egentligen är som giraff. Bara en liten småsak som sugmärken är det ju en fantastisk skillnad på om en är människa eller giraff.
Dessa sugmärken lämnar ofta stora frågor hos folk i omgivningen och en får inte en stund ledig förän en berättat vem, varför, när, hur... och pang så hade hela ens privatliv läckt ut till halva Sveriges befolkning. Men som giraff slipper jag det här problemet helt, för en enda liten fläck syns inte bland så många andra fläckar utspridd över hela kroppen. Utomordentligt bra tycker jag.



Over and out.

RSS 2.0